In de cursus Interactie ontwerp gaan we werken aan eenvoudige games en interactieve verhalen voor het internet. We onderzoeken vragen als: Wat lokt een bezoeker uit tot interactie? Hoe staan actie en reactie in verhouding met elkaar? Is er verschil tussen vermaak, educatie en navigatie? Wanneer voegt interactie iets toe? En praktische vragen als, hoe deel je vervolgens wat je gemaakt hebt?
Wat leer je in de cursus Interactie ontwerp?
In de cursus Games en interactie leer je meer over hoe je een eenvoudige game maakt, van zoek de verschillen en Hidden Object Games tot klik en schietspelletjes. We besteden aandacht aan geanimeerde en interactieve menu’s op websites, wanneer voegen ze iets toe en wanneer verwarren ze? We kijken ook naar interactieve verhalen, hoeveel keuze geef je de lezer? Hoe structureer je het verhaal?
We gebruiken vooral het Canvas element om de interactieve elementen mee te maken, maar kijken ook naar SVG en de verschillen tussen die twee.
Is the class Interactie ontwerp wat voor jou?
Deze cursus is geschikt voor iedereen die zijn eerste game wil maken, interesse heeft in interactieve verhalen, meer wil weten over het gebruik van het Canvas-element of een introductie wil in Adobe Animate CC. Heb je eerder in Adobe Flash gewerkt, dan kun je goed verder in deze cursus.
Het tempo van deze cursus ligt hoog, maar wordt ook zo veel mogelijk aangepast aan het niveau waarmee je begint. Heb je vragen over meedoen met deze cursus en jouw beginniveau, neem dan even contact met ons op.
What do you need for the course Interactie ontwerp?
Tijdens de les kun je werken met de computers van het Multimedialab. De docent geeft voornamelijk les in Adobe Animate CC. Je krijgt huiswerk mee dus het is goed om thuis ook de beschikking te hebben over een computer (Mac of PC) met deze software. De software is te huur via de website van Adobe.
Course structure
De cursus Games en interactie bestaat uit 6 lessen van 2,5 uur. Tijdens de lessen krijg je uitleg en werk je achter de computer vanuit opdrachten en met de eigen interesses en wensen als uitgangspunt. Je krijgt elke week een huiswerkopdracht zodat je thuis de stof kunt oefenen.